Contactati-ne

022 24-03-73

Adresa: Chișinău,
str. Mitropolitul Dosoftei, 115
Telefon: 022 24-03-73
Noi in Facebook, Instagram :

Sarbatoarea primaverii: Martisorul

 Pina la venirea primaverii a mai ramas o luna... Astazi este timpul potrivit pentru ca sa va ginditi despre sarbatoare primaverii: Martisorul.

Martisorul - este o sarbatoare ce vesteste venirea primaverii. Se sarbatoreste pe data de 1 martie. In aceasta zi oamenii daruiesc reciproc martisoare in forma de flori, de culori alb si rosu.

 

Sunt mai multe legende despre martisor.

Una dintre ele este: In prima zi de primavara, 1 martie, Primavara a ajuns la marginea padurii. Ea privea imprejur si a vazut un ghiocel intr-un arbust de spini. Ghiocelul se chinuia sa razbata stratul de zapada si spinii arbustelui. Tinara Primavara a inceput sa ajute ghiocelul si a dat spinii si zapada in alta parte. Iarna vazind aceasta, sa infuriat foarte tare. Ea a inceput o vijelie foarte puternica si rece ca sa nimiceasta micul ghiocel. Primavara a acoperit ghiocelul cu mina sa, astfel intepindu-se la deget de spinii ce erau imprejurul ghiocelului. Singele fierbinte cazut pe ghiocel a reintors viata ghiocelului. In asa fel bunatatea Primaverii a cistigat Iarna. De atunci, oamenii port martisoare, care simbolizeaza singele purpuriu al Primaverii pe zapada alba. Este una dintre cele mai frumoase legende, care ne vestesc despre originea sarbatorii.

Tipografia noastra va propune confectionarea acestui suvenir de primavara cu logotipul companiei Dvs.

Este un suvenir potrivit pentru clientii Dvs intr-un stil moldovenesc.

Daruiti unul altuia zimbete si cadouri! Deoarece emotiile pozitivite ale clientilor Dvs - este cel mai principal !!!

Sunati si comandati martisoare pe nr. de telefon: 022 24-03-73